GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Kasım 2022 Perşembe 10:58

Karaburun'da ''Turuncu Şenlik'' hazırlığı...

İzmir Karaburun Belediyesi, 27 Kasım 2022 Pazar Günü "13. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği'ne ev sahipliği yapacak. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenliğe yurttaşları davet etti.

Karaburun’da narenciye üretiminin yoğun olduğu Küçükbahçe Köyü’nde yapılacak şenlikte, Salman ve Parlak Köyleri’nin ürünleri de ziyaretçilerle buluşacak. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan şenliğin ilçedeki narenciye üretiminin daha fazla katma değer yaratması açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “İzmir’den ve farklı illerden gelen misafirlerimize en güzel şekilde ev sahipliği yapmak için hazırız” diye konuştu.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER 

Şenlik kapsamında "Mandalinalı Yemekler ve Tatlılar Yarışması", "En Güzel Mandalina Fotoğrafı Yarışması", "En Güzel Mandalina Yarışması" ve  "Geleneksel Mandalina Güzeli Yarışması" yapılacak. Ayrıca söyleşiler, fotoğraf sergisi, atölyeler, konserler ve üretici tezgahları ziyaretçilerle buluşacak. Karaburun’a özgü mandalina ve mandalinaya ait ürünlerin, yöresel yemeklerin ve geleneksel el ürünlerinin satılacağı stantlar 09.00-18.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Şenlik kapsamında, Küçükbahçe Köy Meydanı’nda saat 17.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası da konser verecek.