GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2024 Perşembe 21:45

Karabağlar geleceğe hazırlanıyor... Stratejik plan onaylandı!

Karabağlar Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planı ile 2025 yılına ait performans programı belediye meclisinde oy çokluğu ile geçerken 2025 mali yılı bütçesi de kabul edildi.

Başkan Kınay “2025-2029 arası 5 yıllık çalışma sürecimizi bitirdiğimizde hangi yatırımı, hangi açılışı, hangi güzel alkışlarla yaptığımızı konuşacağız. Vatandaşlarımızla birlikte daha iyi bir Karabağlarda ekonomisiyle, adaletiyle doğru yönetilen halktan aldığını halka veren bir bütçe ve yönetim anlayışıyla olacağız. Bu çalışmaya emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize, paydaşlarımıza, muhtarlarımıza, stk’lara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ekim ayı ikinci oturumu belediye binasındaki meclis salonunda Helil Kınay başkanlığında gerçekleştirildi. 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik plan ve performans programı 2 çalıştay, 1 eğitim, 1 muhtarlar toplantısı, 4 bilgilendirme ve 32 müdürlük toplantısı, 693 anket, 118 katılımcı ve 32 çalışanın katılımı ile toplam 9553 saat çalışılarak hazırlandı.

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Rahile Yeni, 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik plan ve 2025 yılına ait performans programı hakkında konuşurken, söz alan diğer meclis üyeleri de görüş ve önerilerini belirtti.

Mecliste konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, hayal satmayan, gerçekçi, hedefine emin adımlarla ilerleyecekleri bir planlama yaptıklarını belirterek “Bizler 5 yıl içerisinde Karabağlar’ın dönüşüp değişeceğini, sağlıklı bir kentsel dönüşümle yapılaşmasının da doğru bir şekilde ilerleyeceğini öngörüyoruz. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. 58 mahallemizin tamamına hizmet edecek bir çalışmayı hedefliyoruz. Ama bunları yaparken de önümüzde tasarruf tedbirleri ve ülkenin ekonomik koşulları gibi bir gerçeklik de var. Bu şartları biz yaratmadık ama bedelini biz ödüyoruz. Çözmek için de mücadele ediyoruz ve kazanacağız. Tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında biz 5 yılda hedeflerimizi revize ettik. Hayal satmayan, gerçekçi, hedefine emin adımlarla ilerleyeceğimiz bir planlama sürecimiz. Yavaşlasak da sonraki süreçte hızlı adımlar atacağız” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda 2025-2029 yılı stratejik plan ve 2025 yılı performans programı oy çokluğu ile geçti. Ayrıca 2025 mali yılı bütçesi de meclis tarafından onaylandı.

--