GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Aralık 2021 Pazar 17:44

Kamyon duvara çarpınca Afgan ve Pakistanlılar, mahalleye dağıldı...

İzmir Karaburun'da rampayı tırmanamayıp bir evin bahçe duvarına çarpan kamyondan yaklaşık 80 Afgan ve Pakistanlı kaçak sığınmacı çıktı. Kamyon kasasındaki brandayı yırtıp mahalleye dağılan kaçak sığınmacılar, yurttaşları şaşkına çevirdi. Polis, kamyon sürücüsünü gözaltına alırken, etrafa dağılan 50'ye yakın kaçak sığınmacı uzun uğraşlar sonucu yakalandı. 25'in üzerinde kaçağın ise arandığı öğrenildi. Karaburun'da benzer şekilde içi kaçak dolu başka bir kamyonun daha ele geçirildiği kaydedildi.

SONKALEİZMİR- İzmir kıyılarından yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçak sığınmacılar, bu kez mahalle ortasında ortaya çıktı. Olay, bugün saat 16.00 sıralarında, Karaburun'un İskele Mahallesi, Turgutreis Sokak'ta meydana geldi. Üzeri branda sarılı yüklü bir kamyon rampayı çıkmaya çalışırken, bir anda kontrolden çıktı. Geri geri kayan kamyon, büyük gürültüyle rampanın ağzındaki bir evin bahçe duvarına girdi. Duvarı yıkan kamyonun sürücüsünün ev sahiplerini "polis çağırmamaları" konusunda ikna etmeye çalıştığı sırada, sürpriz bir gelişme yaşandı. Kamyonun brandasını yırtan çok sayıda kaçak sığınmacının hızla etrafa dağıldığı görüldü. Bu manzara bazı yurttaşlar tarafından da cep telefonuyla kaydedildi.

Kamyondan çıkıp Karaburun'da mahalle aralarına ve makilik alana dağılan 80'e yakın Afgan ve Pakistanlı kaçak, polis ve jandarmayı harekete geçirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri kamyon sürücüsünü gözaltına alırken, etrafa dağılan 50 yakın kaçak sığınmacıyı da yakaladı. Polise bıçak çeken 1 sığınmacı da etkisiz hale getirildi. 25'in üzerinde kaçağın ise halen arandığı öğrenildi.

Kaçakların, 1000 dolar ile 3000 dolar arasında ücretler karşılığında Karaburun'dan botlarla karşıdaki Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştığı belirtildi.

Diğer yandan, Karaburun'un Yaylaköy yolunda da benzer bir şekilde içi kaçak sığınmacı dolu başka bir kamyonun daha ele geçirildiği kaydedildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:
 

  Haberin Videosu