GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mart 2022 Perşembe 12:18

Kağıt toplayıcısı bile isyanda: Suriyeliler bizden önce topluyor, çöpler bomboş!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun sohbet ettiği bir kağıt toplayıcısı, "Her yer yabancı uyruklu, mülteci doldu. Bizden önce bütün çöpleri topluyorlar. İşte sabahtan beri topladığım şey bu kadar. Bir poşeti doldurmuyor. Çöpler bomboş. Çocuğuma meyve suyu alamıyorum. Hizmetkar olmaya geldim diyen başkanımıza soruyorum; biz insan değilmiyiz" dedi.

SONKALEİZMİR- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak'ın Güney Mahallesi'nde Muhtar Akın Öz ile birlikte kapı kapı gezip yurttaşların sorunlarını dinledi. Kağıt toplayıcısı Tahsin Yıldız, “Patronlar Mültecileri ucuz iş gücü olarak kayıt dışı çalıştırıyor. Seni çalıştıracağıma iki tane Suriyeli çalıştırırım diyerek beni işe almıyorlar. Bu durum yüzünden işsiz kaldım” diye dert yandı.

BİZDEN ÖNCE TOPLUYORLAR, ÇÖPLER BOMBOŞ

Çocuğuna meyve suyu bile alamadığını anlatan Yıldız, mecburen kağıt ve çöp toplayıp geçimini sağlamaya çalıştığını dile getirdi. “Sabahtan beri uğraşıyorum, bu kadar toplayabildim bakın!” diyerek elindeki boş çuvalı gösteren Yıldız, "Toplayıcı belgesine sahip olmama rağmen bu işi de yapamıyorum. Çünkü işsiz kalan herkes bunu yapmaya çalışıyor. Her yer yabancı uyruklu, mülteci doldu. Bizden önce bütün çöpleri topluyorlar. Çöpler bomboş!” dedi.

BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ!

Kağıt toplayacısı Yıldız, sosyal yardım da alamadığını ve çaresiz olduğunu belirtirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu sözlerle seslendi: "Hizmetkar olmaya geldim diyen başkanımıza soruyoruz. Biz neyiz yani, insan değil miyiz!”

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise “CHP iktidarında tüm bu sorunlar çözülecek! Herkese bu ülkede iş var. Bunu sağlayacağız. Merak etmeyin, az kaldı” diye konuştu.

Purçu'ya durumlarının çok kötü olduğunu anlatan bir kadın ise şunları söyledi:

"Hiçbir şeyimiz yok. Sadece ekmek alabiliyoruz, bir de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı aşevinden yemek! Komşular yardım ediyor. Allah aşkına evimin içine bir girin. Duvarların halini görün. Penceresiz evde yaşıyoruz. En azından duvarlara sıva yapılmasını istiyorum."

Purçu ise kadının talebiyle ilgileneceğini söyledi.