GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Mayıs 2022 Cumartesi 11:43

Kadın Meclisleri'nden skandal açıklama... Tacizci sığınmacıları bırakıp, karşı çıkanı 'ırkçı' ilan ettiler...

Kadın Meclisleri, sığınmacıların Türk kadınlarına yönelik tacizlerine tepki gösteren yurttaşları "ırkçılık" yapmakla suçladı. Özellikle kadınlardan, Kadın Meclisi'ne tepki yağdı.

SONKALEİZMİR- Kendilerine "Kadın Meclisi" adını veren örgütün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu skandal ifadeler yer aldı:

"Son dönemde hangi tarihlerde çekildiği belli olmayan fakat art arda sosyal medyada dolaşıma giren, göçmen erkekler tarafından tacize uğrayan kadınların görüntüleri gündeme geliyor.
Bu görüntüler üzerinden ayrımcılığın ve ırkçılığın körüklendiğini görüyoruz
Kadına yönelik şiddet bir toplumsal cinsiyet eşitsizliği sonucudur. Farklı adlandırma çabaları ise sadece bu temel sebebi görünmez kılmaya yarar.
Kadına yönelik şiddet ve taciz, yabancı düşmanlığı için bir araç olamaz
Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadınların şiddet, taciz tehdidi olmadan yaşamasını sağlamak, faili her kim olursa olsun soruşturma ve kovuşturmayı yürütmek devletin sorumluluğudur
Nefretin, ayrımcılığın, ırkçılığın şimdi de kadına yönelik taciz ile meşrulaştırılarak tehlikeli kaygan zeminler yaratılmasına izin vermeyeceğiz. 
Erkek şiddetinin de yabancı düşmanlığının da karşısındayız."

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Türk kadınlarına yönelik sığınmacı tacizine tek söz etmeyen, tersine buna tepki gösterenleri ırkçılıkla suçlayan Kadın Meclisleri'nin açıklamasına tepki yağdı.

Özellikle, kadın sosyal medya kullanıcıları örgüte sert ifadelerle yüklendi.

İşte o tepkiler: