GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ekim 2021 Perşembe 17:49

KESK Davası'nda nihai karar çıktı!

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi, KESK Davası'nda 2009'dan bu yana yargılanan tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

İzmir Bayraklı Adliyesi'nde Anayasa Mahkemesi kararıyla yeniden görülen KESK Davası'nda nihai karar çıktı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 2009'dan bu yana terör örgütü amacına hizmet ettikleri iddiasıyla yargılanan 36 sanık hakkında beraat kararı verdi.

Karar sonrası KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik sosyal medya hesabından "Sendikal faaliyetlerimizi kriminalize etmeye çalışan İzmir kumpas davası çökmüştür. Sendikal faaliyet yürütmek Anayasa ile güvence altına alınmıştır, suç kapsamında değerlendirilemez" açıklamasını yaptı.

"MAHKEME SUÇLAMALARI İPTAL ETTİ"

SONKALE'ye konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam ise "2009 yılından bu yana süren KESK üyelerine ve yöneticilerine yönelik açılmış davalar Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali ve hukuki gerekçeler gösterilerek tekrar 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edilmişti. Mahkeme bugünkü karar duruşmasında söz konusu suçlamaları iptal etti. Arkadaşlarımız beraat etti" diye konuştu.

25 KİŞİYE CEZA VERİLMİŞTİ

28 Mayıs 2009'da KESK Genel Merkezi'ne yapılan polis operasyonuyla 36 kişi gözaltına alınmış, 28 Kasım 2011'de ise 25 kişiye yasadışı silahlı örgüt üyesi olmak suçundan ceza verilmişti. Temyize gidilmesinin ardından Yargıtay da mahkeme kararını büyük oranda onaylamıştı. KESK üyeleri ise Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.