GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ocak 2023 Salı 11:42

İzmir'in ikinci çevre yolu için ÇED süreci başlatıldı!

İzmir Çevre Yolu'na alternatif Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı. Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Kemalpaşa ilçelerini kapsayan ve kent trafiğini rahatlatacak 41 kilometrelik güzergahta planlanan proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı 7 Şubat'ta yapılacak.

SONKALEİZMİR-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, İzmir'in ikinci çevre yolu olacak Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu Projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptı. 

Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca İlçe sınırları içerisinde 41 kilometrelik güzergahta 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde plananlan projenin maliyetinin 5 milyar 283 milyon 49 bin TL olacağı ÇED başvuru dosyasında belirtildi. 

Proje ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nun (İDK) 7 Şubat'ta toplantı yapacağı belirtildi.