GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mayıs 2021 Perşembe 12:19

İzmir'in iki ilçesi için önemli karar!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmir'in Kınık ve Bayındır ilçelerinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için hazırlanan protokollerin onaylandığını duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili açıklama yaptı. 

Pakdemirli, İzmir'in Kınık ve Bayındır ilçelerinde kurulacak sanayi bölgelerinin protokollerinin 19 Mayıs 2021 tarihinde onaylanarak tüzel kişilik kazandığını belirtti. 

Pakdemirli, kurulacak organize sanayi bölgelerinin Kınık'ta bitkisel Üretim, Bayındır'da ise çiçekçilik alanında olacağını duyurdu.

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Güzel İzmir’imize hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı. 

Bayındır Çiçekçilik TDİOB  yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri geçtiğimiz ay yapılmıştı. Bayındır TDİOSB’de Başkan EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ürün, Başkan Yardımcısı Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen seçilmişti.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “İlçemizde kurulacak OSB 900 bin metrekare alan üzerinde yer alacak. 45 parsel olacak. Burada fuar, ARGA ve mezat alanı olacak. Şuanda yurt içi ve yurt dışından büyük bir talep var. Ben nasıl yer alabilirim nasıl üretime katılabilirim diye telefon alıyoruz. Ciddi bir başvuru var. İzmir Ticaret Odamız bu konuyu takip ediyor. İlk etapta 500 kişilik bir istihdam olacağını düşünüyoruz. Bayındır zincirlerini kırıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ’Bayındır çiçekçilik konusunda neden Türkiye’nin Hollandası olmasın?’ demişti. Bayındır bunu gerçekleştiriyor. Çok mutluyuz” dedi.