GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Nisan 2021 Pazar 21:43

İzmir ekibinden teşvik primi iddiası: BÜYÜK MAMA GELECEK!

3. Lig 1. Grup'ta Bucaspor 1928'in deplasmanda Edirnespor'a 1-0 mağlup olduğu maçtan sonra teşvik primi iddiaları ortaya atıldı. Şampiyonluk yolunda Diyarbekirspor'la çekişen İzmir ekibinin sosyal medya hesabından Diyarbekirsporlu Hakkı İsmet Şimşek'e ait olduğu iddia edilen mesajlaşmalar paylaşıldı. Bucaspor 1928'in resmi hesaplarından yayınlanan mesajda, "Türk futbolunu bu tarz kirli oyunlarla lekeleyenleri gördükçe utanıyoruz. Savcılık ve TFF'ye gerekli başvuruları yapacağız" denildi

SONKALEİZMİR-3. Lig 1. Grup'ta son iki haftaya liderlik koltuğunda giren Bucaspor 1928'nin bugün Edirnespor deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgi ortalığı karıştırdı. Liderlik koltuğunu bu sonuçla evinde Derince'yi 2-1 yenen Diyarbekirspor'a kaptıran sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından teşvik primi iddiaları ortaya atıldı. İzmir ekibinin hesaplarından Diyarbekirsporlu oyuncu Hakkı İsmet Şimşek'e ait olduğu öne sürülen yazışmalar servis edildi. 



BÜYÜK MAMA GELECEK

Söz konusu yazışmalarda,"İki tarafa da girecekler rahat olsunlar. Büyük mama gelecek" gibi ifadeler yer aldı.Bucaspor 1928 kulübünün sosyal medya hesaplarından ise, "Türk futbolunu bu tarz kirli oyunlarıyla lekeleyenleri gördükçe utanıyoruz. Futbolun onurunun ve şerefinin bu olaylar neticesinde ayaklar altına alınmasından dolayı utanıyoruz. Savcılık ve TFF'ye gerekli tüm başvuruları yaparakbu tarz insanların futboldan men edilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı tüm taraftarlarımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz" ifadeleri yer aldı.

(Cihan Aktaş-Emre Sarıgedik)

Şok iddialar sonrası İzmir ekibine ilk destek Dinamik Grup Başkanı Emre Sarıgedik'ten geldi. İzmir spor kamuoyunu Bucaspor 1928'e destek vermeye çağıran Sarıgedik, "İzmir kulüplerinin hakkını yedirmeyiz. Cihan Aktaş başkanın yanındayız. Ne gerekiyorsa gerekli girişimleri yapacağız" dedi.

 

İşte o yazışmalar: