GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ocak 2023 Cuma 08:46

İzmir'e kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

İzmir Valiliği, meteorolojiden alınan bilgilere göre kent genelinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Bugün saat 11.00 sıralarında başlayacak yağışların sel, su, baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama oluşturabileceği belirtildi.

SONKALEİZMİR-İzmir Valiliği, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre kent genelinde bugün saat 11.00'de kuvvetli yağış ve fırtına görüleceğini duyurdu. Valilikten şu açıklama yapıldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren İzmir il genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir'in merkez ve kıyı ilçelerinde (Konak, Balçova, Güzelbahçe, Gaziemir, Karabağlar, Bornova, Torbalı, Buca, Urla, Seferihisar, Menemen, Karşıyaka, Foça, Çeşme, Bergama, Aliağa, Bayraklı, Narlıdere, Çiğli, Menderes) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."