GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2019 Pazartesi 13:48

İzmir'den sert tepki... Atatürk düşmanları!

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması ve Van'da Atatürk fotoğrafının indirilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin asılmasına İzmir'den tepki geldi.

SONKALE-CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Selin Sayek Böke sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla görevden alma kararlarına tepki gösterdi. İşte o tepkiler...
Atila Sertel:
Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediyeye girer girmez Atatürk'ün fotoğrafını indirdi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını astı.
Atatürk düşmanları iş başında. Günü gelecek adalet önünde hesap vereceksiniz.
Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını kameralar önünde indirten ve Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını astıran yalakalardan gün gelecek adalet önünde hesap soracağız.
Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun önderine yapılan hakaretlerinizi affetmeyeceğiz.
Sevda Erdan Kılıç:
Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını “terör” gerekçesiyle görevlerinden alıp yerlerine valileri kayyum atamak, tek kelimeyle o illerde yaşayan halkın iradesini yok saymak ve gasp etmektir. Bu hak gaspını kabul edemeyiz. #KayyumDarbedir #kayyumahayır
Mahir Polat:
İstanbul halkı kayyum zihniyetine gereken cevabı vermiştir. Diyarbakır, Mardin ve Van'da olduğu gibi atanan kayyumların saray zihniyetinin göstergeleri olduğuna şüphe yoktur. Terörist dedikleri başkanların odalarından Atatürk portresini indirip RTE portesinin asılması düşündürücü.
Selin Sayek Böke:    
Gasp edilen yalnızca seçilmişlerin yönetme hakkı değil, bütün Türkiye’de oy kullanan milyonların  iradesi, hukuku ve demokrasidir. 
Halk demokrasiye sahip çıktıkça iktidar hırçınlaşıyor. Değişim bu iktidarla değil, halkın demokrasiyi sahiplenen müthiş direnci ile gelecek.
Kani Beko:
Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınarak  yerlerine #kayyum atanması demokrasi ile tarif edilemez. KAYYUMLAR HALKIN İRADESİNE DARBEDİR!