GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2023 Salı 17:33

İzmir'den Türkiye'ye örnek uygulama... Taksimetre ayarı uzaktan erişimle yapılacak!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Ukome’den geçen zamlı tarife için taksimetre ayarlarının uzaktan erişimle yapılacağını açıkladı. Anık, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olacağını belirterek, "Türkiye’ye örnek olacağız. Arkadaşlarımız sıcak havada kuyruk beklemeyecek" dedi.

İzmir’de Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (Ukome) taksi ücretleriyle ilgili yeni tarifeyi belirlerken, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık taksimetre ayarlarının uzaktan erişimle yapılacağını belirtti.

İzmir'de taksicilikte teknolojiyi kullanarak Türkiye'ye öncülük ettiklerini belirten Anık, "İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası daha önceki projelerle kendini ispat etti. Bizim taksi çağırma sistemi çalışmamız var. Ağ takip sistemimiz var. İzmir’de 3 bin taksinin bütün bilgilerini görebiliyoruz. Şimdi yeni bir projeyi yaşama geçiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME'den aldığımız fiyat tarifesini imzadan çıkınca uygulamaya sokacağız. Türkiye’de bir ilk olarak uzaktan taksimetre ayarı yapacağız. Türkiye’ye örnek olacağız. Arkadaşlarımız sıcakta kuyruk beklemeyecek" dedi.

Taksici esnafının sıcak havada kuyruk beklemeyeceğini vurgulayan Anık, "Arkadaşlarımız bir yığılma yaşamayacak. İzmir sürücü esnafı bunu hak ediyor. Onlar bize inanıp güveniyor. Biz de onların layık olduğu hizmeti sunuyoruz. Yeni tarife, İzmir UKOME’den çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın imzasından da çıkınca uygulamaya koyacağız" diye konuştu.