GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ocak 2020 Salı 17:41

İzmir'den Adıyaman'a dostluk köprüsü

Adıyaman'da deprem sonrası yıkılan Samsat Ortaokulu için İzmir'de bulunan İzmir Adıyamanlılar Derneği öncülüğünde başlatılan 'Bir kitap da sen uzat'  kampanyasında toplanan binlerce kitap okula gönderildi.     

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, iki yıl önce meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde, çok sayıda kamu binası ve ev hasar gördü. Hasar gören kamu binaları arasında Samsat Ortaokulu da bulunuyordu. Tekrar onarılıp eğitim ve öğretime başlanılan okul için, İzmir'de 'Bir kitapta sen uzat'  kampanyası başlatıldı. İzmir Adıyamanlılar Derneği öncülüğünde başlatılan kampanyaya, yüzlerce İzmirli kitap bağışında bulundu. 6 ay gibi kısa sürede toplanan binlerce kitap, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bulunan okula gönderildi. 


İzmir Adıyamanlılar Derneği Başkanı Aykut Dikencik, başlattıkları kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Derneğimizin öncülüğünde başlatılan kampanyaya, İzmirliler ve tüm hemşehrilerimiz yoğun katılım gösterdi. Kısa sürede topladığımız kitapları, depremde hasar gören Samsat Ortaokulu'ndaki öğrencilerimize  gönderdik. Kampanyaya destek veren tüm İzmirliler ve hemşehrilerimize teşekkür ederiz' dedi.