GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ağustos 2024 Cuma 13:51

İzmir'deki yangına havadan müdahaleye rüzgar engeli!

İzmir Valisi Süleyman Elban İzmir'de devam eden orman yangını ile ilgili açıklama yaptı. Elban "Şu ana kadar can kaybı yok. Ancak bir kısım evlerin yandığına dair bilgi var. Rüzgarın hızı saatte 80 kilometreyi bulabiliyor, zaman zaman havadan müdahaleyi durduruyoruz" dedi. 

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangın bölgesinden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elban konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ormanımızın ,emniyetimizin, belediyelerimizin yaklaşık şu anda sahada 1000'in üzerinde personeliyle yangını söndürmek için yoğun bir gayret var. Yangın 4-5 ayrı bölgede devam ediyor. İki yarı bölgedeki yangın nispeten kontrol altına alınmış gibi gözüküyor ama özellikle Örnekköy ve Doğançay’ın aşağı taraflarında mahallelere doğru ilerlemiş durumda.

Şu an için çok büyük bir risk ya da can kaybı ile ilgili bir sıkıntı yok. Yangın henüz bu bölgede kontrol altına alınmış değil. Yoğun şekilde çabalarımız devam ediyor. Bir köyümüzü tahliye ettik. Yangına yakın bir kısım evleri de tahliye ettik.

Şu anda bu sabah itibariyle 6 yangınımız vardı 5’i söndürüldü. Tüm hava araçlarımız bölgede. Teknik olrak saatte 80 km’ye yakın rüzgar hava araçlarımız çalışmakta çok zorlanıyor. Bu rüzgarın hızı bir miktar azalırsa müdahalemiz çok daha hızlı olacak. Bu aşırı rüzgarda hava araçlarından çok da verim alınamıyor."

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ, 3 EV ZARAR GÖRDÜ

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında, alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi. Alevlere 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşayan ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesi sürüyor

ALEVLER BAYRAKLI İLÇESİNE ULAŞTI

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor. Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.