GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2022 Pazar 11:15

İzmir'deki dans festivali renkli görüntülere sahne oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İzmir Uluslararası Gençlik ve Dans Festivali” Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen dans yarışması ile sona erdi. Hip hop, Popping, Breaking, House ve Feel the Drum kategorilerinde mücadele eden gençler tüm hünerlerini sergiledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen İzmir Uluslararası Gençlik ve Dans Festivali 19 – 21 Mayıs tarihleri arasında kentte dans rüzgarı estirdi. Atölye çalışmaları, yarışma ve gösterilerle dolu programda buluşan İzmirli dans severler festivale büyük ilgi gösterdi.

Gündoğdu'da yarıştılar
19 Mayıs’ta workshop çalışmaları ile başlayan festival, 20 Mayıs’ta yarışma ön elemeleriyle devam etti. Workshoplara 395 kişi katılırken, yarışma ön elemelerine 385 kişi başvuru yaptı. Elemelerde tüm hünerlerini ortaya koyan dansçılardan finale kalanlar Hip hop, Popping, Breaking, House ve Feel the Drum kategorilerinde Gündoğdu Meydanı’nda performanslarını sergiledi.

Özuslu: "Gençlik demek enerji demek"
Festivalin kapanış gününde finaller öncesinde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Gençlik demek enerji, değişim, yenilenme demek. Gençlik demek isyan demek, gençlik demek itiraz demek… Hepsi sizde var. Siz itiraz edeceksiniz, isyan edeceksiniz ve bu ülkeyi dansla ve müzikle değiştireceksiniz” diyerek yarışmacılardan ve İzmirlilerden büyük alkış aldı.

Dünyaca ünlü isimler
Yoğun ilgi gören Festival’in workshop çalışmalarında ve jüride Dünya Hip Hop dans şampiyonu Hollanda’dan Paradox, Rusya Breakdans Şampiyonu ve milli takım sporcusu Alkolil, Rusya Kadın Breakdans Şampiyonu ve milli takım sporcusu Vavi, Dünya Popping dans şampiyonu Soyuz, Türkiye Hip Hop Dans Şampiyonu Can TOHMA, Türkiye Popping dans Şampiyonu Biser Mutlu, Hollanda House Dans Şampiyonu Tamara, İtalya Hip hop dans şampiyonu Chiara Ceres, Türkiye House dans şampiyonu Burak Kılıç, Türkiye Breakdans Milli takım sporcuları Jimmy King, Edwin ve Jester, Almanya’dan Timothy yer aldı. DJ Udo (Almanya), DJ Usta ve DJ Dekhan’ın müziklerini yaptığı ve Ayberk Çölok’un davulla eşlik ettiği festivalin sunuculuğunu Mc Cihan, Mc Foggy ve Aydan Uysal üstlendi.

Kazananlar belli oldu
Hip hop battle kategorisinde yarışmayı Volkan Arıcı, Feel The Drum battle kategorisinde Akay Üstünel, House battle kategorisinde Noel (Hollanda), Breaking Battle kategorisinde Dope Dog (Rusya), Popping battle kategorisinde Akay Üstünel kazandı. Sina Cora Jüri Özel ödülünün kazananı Leyla (İran), İsmail Akça Jüri özel ödülünü ise Bboy Brokoli oldu.