GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Eylül 2024 Pazar 11:08

İzmir'deki RES'e kapasite artış onayı!

İzmir'in Bergama ilçesinde RES işleten Akın Holding'in, kapasite artış talebinde bakanlık onay verdi. Proje ile Örelmiş Santrali'nin kapasitesi 7 türbinden 9'a çıkacak. Şirketin santrale yardımcı kaynak sağlamak için yaptığı GES başvurusu da kabul edilmiş ve bölgedeki 25 hektarlık alan için Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla acele kamulaştırma kararı verilmişti. 

SONKALEİZMİR - Akın Holding'in Bergama Kızıltepe Mahallesi, Palamutlu Tepe mevkisinde işlettiği 7 türbinden oluşan Rüzgar Enerji Santrali ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şirketin, RES'in kapasitesini artırmak için bakanlığa yaptığı başvuru onaylandı. 

87 milyon 800 bin TL'lik proje kapsamında orman vasfındaki araziye ilave 2 adet daha türbin yapılması planlanıyor. Bu ilave ile tesisin toplam kurulu gücü 39,12 MWm/34,12 MW'e çıkacak.  

GES'E DE ONAY ÇIKMIŞTI!

Örelmiş Rüzgar Enerji Santrali'ne yardımcı kaynak yaratmak için hazırlanan GES projesi de bakanlıktan onay almıştı. Onayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar ile bölgedeki 9 parsel için acele kamulaştırma kararı alınmıştı.