GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2024 Pazartesi 12:43

İzmir'deki 75 parsel listedeydi...O ihaleler iptal edildi!

Emlak Müzayede, 1946 taşınmazın satışa çıkarılacağı 4 ihalenin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen ihalelerle değeri 2 milyar TL'yi aşan İzmir'deki 75 parselin de satışı planlanıyordu.  

SONKALEİZMİR - Hazine arazilerinin satışıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Emlak Müzayede, bin 946 taşınmazın satışa çıkarılacağı 4 ihalenin iptal edildiğini duyurdu. İptalin nedenine dair ise açıklama yapılmadı. 

İptal edilen ihalaleler arasında İzmir'deki 75 parselin satışa çıkarılacağı müzayedeler de yer alıyor. 

27-28-29 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan ihalede 48 ildeki 1069 taşınmazın satışının yapılması planlanmıştı. Listede değeri 1 milyar 698 bin TL olan İzmir'deki 45 parsel de bulunuyordu. Listeye konulan taşınmazlar arasında Bayraklı'daki sağlık tesis- konut alanları Çeşme ve Dikili'deki turizm tesis alanları ile Torbalı, Foça ve Kemalpaşa'daki konut alanları yer alıyordu. 

7 Mart tarihinde yapılması planlanan ihalede ise İzmir'deki 30 parsel yer alıyordu. İzmir'in  Çeşme, Dikili, Karaburun, Seferihisar, Torbalı ve Urla ilçelerindeki turizm tesis ve konut alanı vasfındaki arazilerin satışından 582 milyon TL'yi aşan gelir elde edilmesi bekleniyordu. 

23 Şubat'ta yapılması planlanan Samsun'daki 314 arsanın satışı ile 26 Şubat'ta Malatya'daki 276 arsanın satış ihaleleri de iptal edildi.