GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:38

İzmir'de yap-işlet-devret ihalesi!

İzmir Vakıflar Genel Müdürlüğü, Çeşme ve Bergama'daki iki taşınmazı yap-işlet-devret usulü ile uzun süreli kiralamak için ihaleye çıkıyor. Çeşme'deki 4 parselden oluşan araziye apart-konut, Bergama'daki araziye ise ticaret alanı yapılacak. 

SONKALEİZMİR - İzmir Vakıflar Genel Müdürlüğü, Çeşme ve Bergama'daki taşınmazları uzun süreli kiralayacak. Çeşme'deki taşınmaz için 22 Ağustos, Bergama'daki arazi için ise 29 Ağustos'ta ihale gerçekleştirilecek. 

ÇEŞME'DE APART-KONUT YAPILACAK!

Çeşme Musalla Mahallesi'ndeki 1567 metrekarelik arazi 2 yılı inşaat süresi olmak üzere toplam 25 yıllığına kiralanacak. 4 parselden oluşan araziye apart-konut yapılacak. Arazinin inşaat maliyeti ve inşaat süresindeki kira bedeli toplamı 15 milyon 481 bin 966 TL olarak belirlendi. 

3. yıl için ise aylık 350 bin TL + önceki 2 yılın TÜFE artışı kira bedeli olarak belirlendi. 4. yıldan 13. yılın sonuna kadar bir önceki yılın aylık kirası + TÜFE artışı, 14. yıl bir önceki yılın aylık kira bedeline yüzde 50 oranında kira artışı yapılarak oluşacak bedel + TÜFE artışı, sonraki yıllarda sözleşme süresinin sonuna kadar aylık kira bedellerinin her yıl bir önceki yılın kirası + TÜFE artışı şeklinde uygulanacağı belirtildi. 

BERGAMA'DA TİCARET ALANI!

Bergama Ertuğrul Mahallesi'ndeki 8733 metrekarelik alan da 35 yıllığına kiralanacak. 203 milyon 423 bin TL muhammen bedel belirlenen parsel ticaret alanı olarak kullanılacak. Bölgedeki inşaat faaliyetlerinin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. 

İlk yıl için 15 bin TL'lik kira bedeli belirlenirken, 2. yıl için TÜFE oranında artış,  3. yıl için ise aylık 350 bin TL + önceki iki yılın TÜFE oranında artış öngörülüyor. Kira artışı 4. yıldan 13. yılın sonuna kadar bir önceki yılın aylık kirası + TÜFE, 14. yıl bir önceki yılın aylık kira bedeline yüzde 50 oranında kira artışı yapılarak oluşacak bedel+TÜFE artışı, sonraki yıllarda sözleşme süresinin sonuna kadar aylık kira bedellerinin her yıl bir önceki yılın kirası+ TÜFE artışı olarak belirlenecek. 

İki bölgede yapılacak tesisler kiralama süresinin bitmesinin ardından kamuya terk edilecek.