İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Torbalı'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi.
10-14 Mart tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 6 kilo 140 gram kubar esrar, 138 kök skunk bitkisi, 100 gram kenevir tohumu, 25 led panel, 5 havalandırma motoru, 3 nemlendirme cihazı ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 75 bin TL ele geçirildi.
İzmir Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nden operasyonlara dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör ve organize suç örgütlerinin finans kaynaklarının kurutulması, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının engellenmesi maksadıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordine ve talimatları doğrultusunda, 10 ve 14 Mart 2025 tarihlerinde, İzmir İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından Torbalı İlçesinde icra edilen operasyonlar neticesinde;
-(6.140) Gram Kubar Esrar,
-(138) Kök Skunk Bitkisi,
- (100) Gram Kenevir Tohumu,
- (25) Adet Led Panel,
-(5) Adet Havalandırma Motoru,
- (3) Adet nemlendirme cihazı,
- Suçtan elde edildiği değerlendirilen (75.000) Türk Lirası ele geçirilmiştir.
Olaya karışan (2) firari şüpheli yakalanmış olup, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Torbalı İlçe J.K.lığınca adli tahkikata başlanmıştır.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı, başta uyuşturucu ile mücadele olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."