GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2022 Cuma 20:40

İzmir'de tarihi bir kalabalık

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler tarihi anlara sahne oluyor. Yüzbinlerce yurttaş, Kordonboyu'na akın etti. Ortaya yıllarca hafızalardan silinmeyecek görüntüler çıktı.

Akşam saatlerinden itibaren 9 Eylül İzmir'in kurtuluş törenlerine katılmak için Konak ve Alsancak'a akın eden yurttaşlar, Kordonboyu'ndan Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün de aralarında olduğu ekiplerin yaklaşık bir saatlik nefes kesen gösterilerini izledi. Uçakların gürültüsü ile civarda oturan yurttaşlar da balkonlarından bu muhteşem gösteriyi takip etti.

Ardından Alsancak Limanı'ndan başlayan fener alayı da renkli görüntülere sahne oldu. 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Korteje katılan yurttaşlar, hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. Renkli kortej Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.

Kutlamalar kapsamında arttırılmış gerçeklikle desteklenen "İşgalden Kurtuluşa İzmir" adlı özel tiyatral gösteri ve saat 22.00'de başlayacak Tarkan konseri için İzmirliler, Kordonboyu'na akın etmeye devam ediyor.