GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mayıs 2019 Çarşamba 09:23

İzmir'de seçim seferberliği

Tunç Soyer Gönüllü Medya Ailesi, 23 Haziran'da İzmir ve çevresinde olacak İstanbullu seçmen için ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacağını açıklarken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de, "22 Haziran’da tüm İstanbulluları flamingolarla birlikte sandığa yollamak için biri Anadolu’ya diğeri Avrupa’ya olmak üzere iki İstanbul otobüsü benden" paylaşımını yaptı

SONKALE-Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerinin iptal edilip yenilenmesi kararına İzmir'den ilginç tepkiler gelmeye devam ediyor.  23 Haziran'da yapılacak seçimlere atıfta bulunan Çeşme Belediyesi'nin, "O tarihte Çeşme'de fırtına var, sakın gelmeyin" diye afiş yaptırması ve  Seferihisar Belediyesi'nin de benzer bir paylaşımda bulunmasının ardından şimdi de otobüs seferberliği başlatıldı. Yerel seçim döneminde sokaklara inip Tunç Soyer'in lehine kampanya yürüten "Tunç Soyer Gönüllü Medya Ailesi" adlı grup, İstanbul'da oy kullanabilmeleri adına öğrenciler ve ihtiyacı olanlar için İstanbul'a ulaşım sağlanacağını açıkladı. 
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK
Sosyal medyadan duyurulan '23 Haziran seçim döneminde İzmir ve çevresinde olacak İstanbul seçmeninin dikkatine!" başlığı ile verilen açıklamada, "Değerli yol arkadaşlarımız. 23 Haziran 2019 günü herhangi bir sebeple (öğrencilik, seyahat vs.) İzmir ve çevresinde olacak İstanbul seçmenine oy kullanabilmeleri adına, İSTANBUL’A ÜCRETSİZ GİDİŞ-DÖNÜŞ ULAŞIM SAĞLANACAKTIR. Birleşmeye, adalete, demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, demokratik haklarınızı kullanabilmeniz adına çalışmak biz İzmirliler için onur mücadelesidir, tüm İzmir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanındadır! Her şey çok güzel olacak" ifadeleri yer aldı. Ulaşımdan imkanından faydalanmak isteyenlerin Tunç Soyer Gönüllü Medya sosyal medya hesabı vasıtasıyla iletişim kurabilecekleri ifade edildi.
GÜMRÜKÇÜ'DEN İKİ OTOBÜS
Tunç Soyer Gönüllü Medya Ailesi'nin açıklamasının ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den de benzer bir açıklama geldi. Gümrükçü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "22 Haziran’da tüm İstanbulluları flamingolarla birlikte sandığa yollamak için biri Anadolu’ya diğeri Avrupa’ya olmak üzere iki İstanbul otobüsü benden. #herşeyçokgüzelolacak" paylaşımını yaptı.