GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Aralık 2022 Salı 11:00

İzmir'de salça operasyonu...

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki bir hayvan besi çiftliğine yapılan operasyonda, sağlıksız koşullarda üretilmiş 8 ton salça ile son kullanma tarihi geçmiş 12 ton gıda ürünü ele geçirildi.

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Halilbeyli Mahallesi'nde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bir büyükbaş hayvan besi çiftliğine ait eklenti içerisinde insan sağlığına aykırı şekilde salça üretimi yapıldığı bilgisi üzerine ekipler harekete geçti.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, piyasa değeri yaklaşk 500 bin TL olan 8 ton salça, son kullanma tarihi geçmiş yaklaşık 12 ton muhtelif gıda ürünü ele geçirildi.

İşletme mühürlenirken, şüpheli M.M.B. isimli şahıs hakkında "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti" suçundan adli işlem başlatıldı.

Yine İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde geçen haftalarda da bir kaçak salça imalathanesine operasyon düzenlenmiş, halk sağlığını tehdit edecek şekilde üretilen ve piyasa değeri 1 milyon 600 bin TL'yi bulan 25 ton salça ele geçirilmişti.