GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Haziran 2024 Cumartesi 13:38

İzmir'de orman yangını... Alevler Menderes'ten yükseldi!

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Menderes Karacadağ mevkisinde saat 12:53'de çıkan yangına ilk müdahale 13:05'te yapıldı. 

Alevlere 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale ediliyor.

MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ!

Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Jandarma ekipleri, anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi. Bazı belediye ekiplerinin, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışma yaptığı görüldü.

TSK'ya ait 5 helikopter görevlendirildi!

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İzmir'de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi." ifadeleri kullanıldı.

BİR EV YANDI

Menderes ilçesi kırsal Çamönü ile Şaşal mahallelerinin üst kısmındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevler bir eve de sıçradı. Çamönü Mahallesi'nde yanan ev söndürüldü, evde hasar oluştu. Köylülerin de destek verdiği yangını söndürme çalışmaları sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin çatısına su tutmayı sürdürüyor. 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!

 

BAŞKAN ÇİÇEK'TEN AÇIKLAMA!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallerimizi etkileyen yangına karşı belediye ekiplerimizin de desteğiyle Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu felaket sona erer. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."