GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Kasım 2020 Salı 15:53

İzmir'de o hastane boşaltıldı!

İzmir'deki 6,9'luk depremde hasar alan, 150 sağlık personelinin görev yaptığı halk sağlığı laboratuvarı boşaltıldı. Hatay Poligon'da bulunan laboratuvara önce "hasarlı", daha sonra "hasarsız" şeklinde rapor tutulması akıllarda soru işareti bıraktı.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'de büyük yıkıma ve can kaybına yol açan 6,9'luk depremin birçok kamu kurumuna da zarar verdiği ortaya çıktı. Bunlardan biri de Hatay Poligon'da yer alan, 150 sağlık personelinin görev yaptığı Halk Sağlığı Laboratuvarı oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince yapılan incelemenin ardından, laboratvuarla ilgili 12 Kasım 2020 tarihinde Karabağlar Kaymakamlığı'na bir yazı gönderildi. Yazıda, "Yapılan hasar tespit çalışmalarında büyük risk görev ve acil yıktırılacak yapı statüsünde olan binanız hakkında yıkım kararı alınmıştır" ifadesi dikkati çekti. Perşembe günü yazı binanın girişine de asıldı.

İKİ FARKLI RAPOR

Ancak, personele "çalışmaya devam edeceksiniz" dendiği öne sürüldü. "Bina ağır hasarlıdır girilmesi tehlikelidir, lütfen girmeyiniz" diye kapıya yazı asılırken, personelin mesaiye gelip gitmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Birkaç gün sonra ise binada yeni bir inceleme yapıldı. Bu kez "binadaki 3 bloktan birinde az hasar tespit edildiği, diğerlerinin ise sağlam olduğu" yönünde rapor tutulduğu öne sürüldü.

NİHAYET BUGÜN BOŞALTTILAR

İki farklı rapor kafaları karıştırırken, binada görevli sağlık personeli ise tedirgin bir şekilde işe gelip gitmeyi sürdürdü. Yaşanan karmaşanın ardından bina bugün itibariyle boşaltılmaya başlandı. Depremde hasar gören binanın birinci katı, detaylı kan tahlilleri için kullanılıyordu.