GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2024 Pazartesi 20:51

İzmir'de milyarlık rant getirecek imar planı iptal edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Güzelbahce Çamlı'da 2 kat ve yüzde 10 olan konut yoğunluğunu 5 kat ve yüzde 30 konut yoğunluğuna çıkarıp 2 milyarlık rant sağlayacağı öne sürülen imar değişikliğine 'Dur' dedi. Mecliste, 12 Şubat 2024'te alınan söz konusu meclis kararının iptali ve 2013'teki haline dönülmesi" oy çokluğu ile kabul edildi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 12 Şubat 2024'te alınan "Güzelbahçe Çamlı Mahallesi 2599 Ada 1 No'lu parseldeki imar yoğunluğunu artırma kararı" iptal edildi. 

Kültürpark 3 No'lu Hol'de Büyükşehir Başkanvekili Altan İnanç yönetimindeki meclis toplantısında gündeme gelen imar planı iptali tartışmalara da neden oldu. 

BOZTEPE: AYNI DİLEKÇE İLE İTİRAZ ETMİŞLER

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe konuyla ilgili şunları söyledi:

"Geçen dönem onaylanmış bir plan değişikliği çalışması, sırf geçen dönem seçime yakın bir zamanda onaylandığı için türlü bahaneler eşliğinde iptal edilmek isteniyor. Bu sefer kurban edilen 25 yıl önce bir araya gelmiş, orta gelirli 150-200 kişinin kurduğu bir yapı kooperatifi. Bu planla ilgili itirazları zaten zımnen reddedildiği üzere meclisimizce de kesinlikle reddetmeli ve mahkeme kararını beklemeliyiz."

YILDIR: "BURADA USULSÜZLÜK YOK"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Levent Yıldır, "Meclis karar almış. Şimdi yeni bir meclis var. İtirazları değerlendiriyoruz. Değerlendirmesi için komisyona gönderiyoruz. Komisyon da bilgi veriyor. Nerede hukuksuzluk burada, nerede usulsüzlük. Hepsi ulusüne uygun ve özverili çalışmaların ürünüdür" dedi.

"YILDIZ: GİTTİĞİNİZ YOL, YOL DEĞİL"

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız iptal kararının usulen uygun olmadığını söyleyerek, "İptal kararını ayrı bir gündem maddesi olarak meclise getirmemiz lazım. Biz bir planı iptal edemeyiz. Askıdaki plan ki meclisten geçtiğinde planlar onaylanmıştır. Bununla ilgili mahkeme kararları vardır. İtirazlar vatandaşın lehine ya da aleyhine unsurları barındırır. 2013'ün planlarına dönelim diyemezsiniz. Varsa bir problem itirazları değerlendirir, plan iptaline yönelik yeni bir gündem maddesi yapar getirirsiniz" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Altan İnanç ise, "Sayın belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın oturması ile benim oturmam arasında fark yok. Hazırlayacağınız konuşmaları meclis başkanına göre yapmalısınız. Bu böyledir. Bir kararı bundan önceki meclis almıştı. Ne olursa olsun düşüncesi olmaz. Komisyona katılan bürokrat görüşleri mevzuat çerçevesindedir. Kararı meclis vermiştir. Konuştuğumuz, komisyonun kararıdır"
dedi.

Konuşmaların ardından ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.