GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Ağustos 2021 Perşembe 14:53

İzmir'de memurdan hükümete tepki: ''ZAMMINI AL BAŞINA ÇAL''

KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, hükümetin yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisi için 2022-2023 yıllarını kapsayan zam teklifini protesto etti. "Hükümet zammını al başına çal" başlığıyla verilen açıklamada, tüm memurlar ortak mücadeleye davet edildi.

SONKALEİZMİR-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin memur ve memur emeklilerine 2022-2023 yılları için yaptığı toplam yüzde 23'lük zam teklifini protesto etmek için Ankara'ya yürüyüş başlatırken, bir tepki de İzmir'den geldi. KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, Konak eski Sümerbank önünde "İnsanca bir yaşam, insanca bir ücret istiyoruz" yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı.



KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven'in okuduğu ve "Hükümet zammını al başına çal" başlığıyla verilen açıklamada memur ve emekliler ortak mücadeleye çağrıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"İktidarın sunduğu ücret artışı yoksulluk teklifidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından paylaşılan söz konusu teklif aileleri de kattığımızda 20 milyonu aşkın geniş bir kitleyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Teklife göre kamu emekçilerinin ve emeklilerinin maaşlarında 2022 yılı için altışar aylık dilimler halinde yüzde 5 + yüzde 6, 2023 yılı için ise yüzde 6 + yüzde 6 artış önerilmiştir.

"TÜİK RESMİ ENFLASYONU VERMİYOR"

Öncelikle KESK olarak 5.5 milyon kamu emekçisinin ve emeklinin yıllardır biriken yüzlerce sorunu orta yerde dururken sadece bir kaç başlığı içeren üstelik vaat niteliğini aşmayan bir yaklaşımın “Toplu Sözleşme teklifi”  gibi sunulmasını kınıyoruz. Siyasal iktidarın “İşçiyi, memuru, asgari ücretliyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz”  söylemi artık hepimize bıkkınlık vermiştir. Bu ülkenin emekçi sınıflarını, dar gelirli vatandaşlarını ezen Ali Cengiz oyunları ile takla attırılan TÜİK enflasyonu yani resmi enflasyon değildir.

GÜVENCESİZLİK TEKLİFİ

Yıllardır yoksulluk sınırında yaşanan artış ile maaşlarımızdaki arasındaki makas açıldı. Sadece son iki yılda hem açlık hem de yoksulluk sınırı yüzde 38,6 artarken kamu emekçilerinin maaşları yüzde 29.85'te kalmıştır. Açlık sınırının 3 bin, yoksulluk sınırının 9 bin 500 TL’yi bulduğu, yaşanan gerçek hayat pahalılığının %40’ı aştığı koşullarda yapılan aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleye yapılan teklifin adı sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklifidir."