GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Temmuz 2022 Cuma 13:53

İzmir'de kritik ekonomi zirvesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iş dünyasının önemli isimleri İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ı makamında konuk etti. Zirvede Soyer'in Belçika'nın Brüksel kentinde açtığı İzmir evi, kentin gelişimi ve organize sanayi bölgeleriyle ilgili konuların ele alındığı öğrenildi.
SONKALEİZMİR-İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli'nin özel işleri nedeniyle görüşmede yer almadığı belirtildi.

İTO Başkanı Mahmut Özgener, Belçika Brüksel'de kurulan İzmir evi için Büyükşehir Belediyesi ve iş dünyası arasında ortak bir çalışma grubu kurulduğunu anlattı. Özgener görüşme sonrası "Biz yaptığımız hazırlıkları, yapılması gerekenleri başkanla paylaştık, kendisi de çok sıcak karşıladı. Hem belediyeden arkadaşlar hem de odalardan arkadaşlar bu çalışma komitesinde yer  alacak ve  bu çalışma gurubunda projeler gelişecek. Büyükşehir ile ortak projeleri yürütmeye devam edeceğiz" dedi. 

FUARA HAZIRLIK VAR

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar "Her konuyu konuşabilmek İzmir'in en büyük şansı. İzmir, ticaret, sanayi, organize sanayi bölgelerinin büyümesi ile ilgili sürekli görüşmeler yapıyoruz. Şimdi fuar dönemi yaklaşıyor, fuar hazırlıkları ile ilgili genel değerlendirmeler yaptık" diye konuştu. Yorgancılar, kentteki organize sanayi bölgeleriyle ilgili ihtiyaca yanıt verecek çalışmalar olduğunu sözlerine ekledi.