GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Nisan 2020 Pazartesi 11:40

İzmir'de koronaya yakalanan sağlıkçı sayısında büyük artış...

Tabip Odası, İzmir'de koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarıyla ilgili son verileri paylaştı. Bir hafta önce 111 olan vaka sayısı 266'ya yükselirken İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, "Ciddi bir yükseliş görülüyor. Sağlık çalışanlarına rutin olarak haftalık test yapılması için gayretimiz sürüyor. İzmir'de henüz bunu sağlamış değiliz" dedi. Obuz, iki günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak da "Faydasından çok zararı olur. En az 15 gün yapılmalı" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Tabip Odası, kentte konoravirüse yakalanan sağlık çalışanları ile ilgili son durumu yayınladı. Tabip Odası'nın 6 Nisan'da yayınladığı raporda koronavirüs pozitif olan 111 sağlık çalışanının sayısı bir haftada 266'ya yükseldi. Tabip Odası'ndan yapılan son açıklamada 106 hekim, 82 hemşire, ebe ve sağlık memuru, 30 personel, 12 tıbbi sekreter, 10 teknisyen,  19 memur, 3 eczacı, 1 psikolog, 2 güvenlik görevlisi ve 1 şoför olmak üzere sayının 266'ya çıktığı ifade edildi. 

OBUZ: CİDDİ ORANDA YÜKSELİŞ VAR
Birhaftadaki artışın oranının çok yüksek olduğunu vurgulayan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, "Daha önce bazı yerlerden net bilgi alamamış olabiliriz. Düzenli rapor yayınlıyoruz. Belki de işbirliği yapan ve bildiren kişilerin sayısı arttığı için bu oranlar yükseldi. Sonuç olarak ciddi bir yükseliş olduğu gerçeği var. En başından beri sağlık çalışanlarının tümüne düzenli test yapılması için çaba harcılıyoruz. İzmir'de istediğimiz noktada değiliz.Şu an kliniği olan ve yüksek temas şüphesi olanlara test yapılıyor. Bu testlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi lazım" dedi.
"İKİ GÜN BİR ŞEYE YARAMAZ"
İki günlük sokağa çıkma yasağını da değerlendiren Obuz, "Plansız bir şekilde 2 saatte bilgi verilmesi olumsuz etkiledi. 2 gün hiçbir şeye yaramayacak. Fiziksel teması artırmaktan başka. Cuma günü kısa sürede 250 bin kişinin teması söz konusu. Etkileri bir süre sonra ortaya çıkacaktır. Bu şekilde olmamalı. Yapılacaksa en az iki hafta olmalı. Hafta sonlarına bırakılmamalı. Bu durum düzensizliğe yol açıyor.Koordineli çalışılması gerekir" diye konuştu.