GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ağustos 2022 Pazar 12:11

İzmir'de kesilen çam polemiği... Orman Bölge izin verdi, AK Parti tepki gösterdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Şemikler Mahallesi 6276 Sokak üzerindeki yol çalışmaları kapsamında, bir fıstık çamını kesmesi kentte tartışma yarattı. AK Partililer, İzmir Büyükşehir'e tepki gösterdi. Ancak, altından elektrik/su şebekesi geçen ve yol ortasında kaldığı için kesilmesi zorunlu olan ağaç için Orman Bölge Müdürlüğü'nün izin verdiği ortaya çıktı. AK Partili Hamza Dağ'ın ise kesilen çam ağacından çınar diye bahsetmesi dikkati çekti

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, önceki gün, Şemikler Mahallesi, 6286/8-6276 sokak arasında açılacak yol çalışmaları kapsamında bir fıstık çamını kesti. Kesime ait görüntüler bir yurttaş tarafından sosyal medyada paylaşılınca kentte "çevrecilik" tartışması başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren açıklamalarının ardından ise AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi. AK Partililer, özellikle Başkan Tunç Soyer'e yönelik "doğa düşmanı", "sözde çevreci" ifadelerini kullandı.

ÇAM AĞACINA ÇINAR DEDİ

‘’Anladık hizmetten, icraat ve projeden bihabersiniz. Anladık ortaya elle tutulur, gözle görülür bir eser koyamıyorsunuz. Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun’’ diyen Hamza Dağ'ın kesilen fıstık çamından "çınar" diye bahsetmesi ise dikkati çekti.

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞVURMUŞ

Ancak, SONKALE'nin ulaştığı belgeler, trafik güvenliğini tehlikeye atan ağacın kesimine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün izin verdiğini ortaya koydu.

Yol çalışmaları nedeniyle, 14 Haziran 2022 tarihinde, Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halit Çelik tarafından İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Karşıyaka Orman İşletme Şefliği'ne bir yazı yollandı. Yazıda, trafik güvenliğini sağlamak için ağacın kökten kesimi için izin istendi.

ORMAN İZİN VERMİŞ

20 Haziran 2022 tarihinde Karşıyaka Orman İşletme Şefi Zeynel Dönmez imzasıyla gönderilen cevap yazısında ise "Fıstıkçamının yol yapım alanı içerisinde kaldığından yol yapım çalışmalarına engel teşkil ettiği tespit edilmiş olup, ağacın kesilmesinde ve çıkan emvalin kendi ihtiyacınızda kullanılmasında kurum açısından bir sakınca olmadığı hususunda bilgilerinize arz ve rica ederim" denildi.

TAM ALTINDAN ŞEBEKELER GEÇİYOR

Ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yol ortasında kalan çam ağacı kesildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ağacın zorunluluk nedeniyle kesildiğini, trafik güvenliğini tehlikeye atmasının yanı sıra elektrik/su şebekelerinin de tam ağacın altından geçtiğini, söküp taşınmasının altyapıya büyük zarar vereceğini dile getirdi.

Büyükşehir yetkilleri ayrıca sökülen çam ağaçlarının başka yerlerde de tutmadığını belirtti.