GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mayıs 2020 Çarşamba 14:13

İzmir'de kazan iyice kaynıyor! Başkan Arda ve 3 CHP'liye daha suç duyurusu

İzmir'de AK Parti ve CHP arasındaki gerilim tırmanıyor. Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga'nın ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve 3 CHP'li hakkında daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal, “Sadece bugün (dün) İzmir CHP il yöneticisi, meclis üyesi, belediye başkanı, il gençlik kollarından dört kişiye galiz küfür ve hakaretleri için suç duyurusu yapıldı” dedi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan kişilerin dün akşam AK Partililer tarafından sosyal medyada yoğun tepki gösterilen CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga'nın yanı sıra Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, CHP İzmir İl Başkanı Yardımcısı Yasin Ergül ile CHP İzmir İl Teşkilatı üyeleri Volkan Gürboğa ve Caner Gül olduğu öğrenildi.

KAYYUM TEHDİTİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Başkan Halil Arda ile ilgili iddialar geçen mart ayındaki belediye meclis toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca tarafından gündeme getirilmişti. AK Partili Atmaca, Arda'nın başta 15 Temmuz olmak üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerdiğini savunduğu mesajlarını paylaşmıştı. "Savcılığa başvuracağım. Ayağınızı denk alın" diyen Atmaca'ya, CHP'li Başkan Arda ise "Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz” yanıtını vermişti.

BAŞKANLIKTAN OLMUŞTU

İzmir'de 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı düşürülmüştü. CHP'de iki dönem üst üste başkanlık yapan Çalkaya'nın yerine eşi Fatma Çalkaya'yı aday göstermişti ve seçimi kazanmıştı.