GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ocak 2023 Salı 10:30

İzmir'de kalp hastasına 2 ay sonrası için randevu verdiler!

İzmir Bayraklı'da yaşayan kalp hastası 72 yaşındaki Ali Aydın'a muayene olup ilaç yazdırmak için başvurduğu devlet hastanelerinde 2 ay sonrası için gün verildi. Nafiz Gürman Mahallesi'nin eski muhtarlarından olan Ali Aydın duruma tepki göstererek, "Sağlık ocağında uzman doktor olmadığı için ilaç yazdıramıyorum. Çiğli ve Alsancak hastanelerinde 2 ay sonrası için gün verildi. Eczanede ilaç fiyatı 10 bin lirayı buluyor. Emekliyim, bunu ödeyecek gücüm yok. Hayatımızın hiçbir değeri yok" dedi. 

SONKALEİZMİR (ÖZEL) - İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Nafiz Gürman Mahallesi'nde oturan, aynı mahallede 2009-2019 yılları arasında muhtarlık yapan Ali Aydın, kalp rahatsızlığı nedeniyle kullandığı ilaçları sağlık ocağından yazdıramadı. 

Sağlık ocağında uzman doktor olmaması nedeniyle ilaç yazdıramadığını belirten Aydın, önceki gün Alsancak Devlet Hastanesi ve Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden randevu almak istedi. Ancak 72 yaşındaki Ali Aydın'a iki hastaneden de 2 ay sonrası için randevu tarihi verildi. 

"HAYATIMIZIN HİÇBİR DEĞERİ YOK"

SONKALE'ye konuşan Ali Aydın, sürekli olarak kullandığı ilaçları alacak gücünün olmadığını vurguladı. Ali Aydın şöyle konuştu:

"Nafiz Gürman Mahallesi'nde iki dönem muhtarlık yaptım. Şimdi emekliyim. Sürekli olarak kullandığım kalp ilaçlarım var. Bağlı olduğum sağlık ocağında uzman doktor yok. Bu nedenle oradan ilaç yazdıramıyorum. Alsancak ve Çiğli'de hastanelere başvurdum. İki ay sonrası için gün veriyorlar. Ben iki ay boyunca ne yapacağım. Bu süreyi ilaçsız mı geçireceğim. Aynı ilaçları eczaneden kendim almaya kalksam neredeyse 10 bin lirayı buluyor. Bunu ödeyecek gücüm yok. Hayatımızın hiçbir değeri yok."