GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Şubat 2024 Perşembe 11:13

İzmir'de iki kardeşi ayıran kaza!

İzmir’de scooter ile ilerleyen kardeşler Soykan Sönmez ve ağabeyi Göktuğ’a otomobil çarptı. Aşırı hızlı olduğu iddia edilen E.Ö. yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu Soykan Sönmez yaşamını yitirdi, ağabey Göktuğ ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde scooter tarzı araçta bulunan İTK Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Soykan Sönmez ve ağabeyi Göktuğ'a, iddiaya göre 120 kilometre hıza yakın bir süratle giden E.Ö. yönetimindeki otomobil çarptı. Olay geçtiğimiz hafta sonu Mavişehir'de meydana geldi.

Kazanın şiddetiyle kardeşler metrelerce sürüklendi. Çevredeki vatandaşların ihbarı bölgeye itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

AĞABEY YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
Hastaneye kaldırılan kardeşlere hemen müdahale yapıldı. Antalya'da yaşayan ve yatılı öğrenci olarak eğitimine İzmir'de devam eden Soykan Sönmez yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Vücudunda çok sayıda kırık bulunan ve Kıbrıs'ta okuyan ağabeyi Göktuğ ise yaşam savaşı veriyor. Öte yandan kaza sonrası 20 yaşında olduğu öğrenilen araç sürücüsünün de gözaltına alındığı öğrenildi.

'BUNLAR YASAKLANMALI'
Evladını kaybeden baba Gökhan Sönmez ve anne Müjde Sönmez scootarların yasaklanmasını istediler. Acılı aile, "Bunların yasaklanması gerekiyor. Çok tehlikeli araçlar" dedi. Soykan Sönmez'in arkadaşları ve öğretmenleri acı haberi alınca yasa boğuldu.

(YENİ ASIR)