GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Temmuz 2023 Pazartesi 08:26

İzmir'de grev... Tramvay ve metro seferleri durdu!

İzmir'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamayınca metro ve tramvayda grev başladı. Saat 05.00'ten itibaren seferler dururken, istasyonlara grev yazısı asıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda aksamaları azaltmak için ESHOT ve İZDENİZ seferlerini artırdı. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Türk İş'e bağlı Demiryol İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Saat 05.00 itibariyle metro ve tramvayda grev başladı. Seferler dururken, istasyonlara grev yazıları asıldı. 


İşe gitmek için evlerinden çıkarak metro ve tramvaya giden İzmirliler büyük şok yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden grevle ilgili şu açıklama yapıldı:

"İzmir Metro A.Ş ile yetkili sendikalar arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri malesef uzlaşmazlıkla sonuçlanmıştır.

Metro ve tramvay hatları, bu sabahtan itibaren grev başladığı için çalışmayacaktır.
Vatandaşların mağdur olmaması için ESHOT ve İZULAŞ otobüsleriyle İZDENİZ gemilerinin sefer sayı ve sıklıkları artırılmıştır. Tramvay durakları geçici olarak otobüs durağı olarak kullanılacaktır.

Belediyemiz ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN'da da gerekli önlemler alınmıştır."

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Haklı taleplerimize karşılık bulamadığımızdan daha önce aldığımız grev kararımızı bu saatten sonra uygulamaya koyuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Giral, grev kararı alınsa da işçilerin emeği için görüşmelere her zaman açık olduklarını belirterek, "Bizi bu grev kararını uygulamaya koymaya zorlayanlar, zorda bırakanlar artık düşünsün. Kapımız açık bekliyoruz. Bu saatten sonra iş yerlerine kimse girmeyecek. Gün boyunca buradayız. Hep beraber halaylarla, alkışlarla grev ilanlarımızı iş yerlerine asıyoruz." diye konuştu.

Tarafların, refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı öğrenildi.