GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mayıs 2022 Perşembe 10:18

İzmir'de dev özelleştirme kararı!

İzmir'in 3 ilçesindeki 14 hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı. Satışa çıkarılacak araziler Bornova, Güzelbalçe ve Çeşme'de yer alıyor. 

SONKALEİZMİR - Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan karar ile mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş'de olan 243 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. 

Özelleştirme kapsamına alınarak satılması planlanan taşınmazların 14 tanesi ise İzmir'de yer alıyor. Bornova, Güzelbalçe ve Çeşme'deki arazilerin yaklaşık büyüklüğü 283 bin metrekareyi buluyor. 

HASTANE VE AVM'YE KOMŞU!
Satışa çıkarılacak olan Bornova Ergene Mahallesi, 238 ada, 6 ve 7 parsellerdeki arazi yapımı devam eden Şehir Hastanesi ve Westpark AVM'ye komşu konumda. 102 bin 840 metrekarelik arazinin mülkiyeti ise Hazine'de bulunuyor.  

OTELLER BÖLGESİNDE DENİZE SIFIR!
Özelleştirme kapsamına alınan arazilerin 6 tanesi ise Çeşme'nin gözde turistik mekezi Alaçatı'da bulunuyor. 269 ada 1 parseldeki taşınmaz ise konumu ile dikkat çekiyor. Oteller bölgesinde, Piyade Koyu'na bakan denize sıfır arazinin büyüklüğü 21 bin 210 metrekare. 

GÜZELBAHÇE'DE 6 TAŞINMAZ!
Özelleştirilmesi planlanan 6 taşınmaz ise Güzelbahçe ilçesi Kahramandere Mahallesi'nde bulunuyor.
Satışa çıkarılacak taşınmazların listesi şu şekilde;