GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Temmuz 2023 Pazartesi 10:54

İzmir'de depremzedelere tahliye şoku!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İzmir'e getirilen 650 depremzede, AFAD koordinasyonuyla yerleştirildikleri Seferihisar ilçesine bağlı Ürkmez ve Doğanbey'deki sosyal tesislerden çıkarılıyor. Sosyal tesis önünde toplanıp alkışlı protesto eylemi yapan depremzedeler, yönlendirildikleri Kredi Yurtlar Kurumu'na gitmek istemediklerini belirterek duruma tepki gösterdi.

SONKALEİZMİR-Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Ürkmez ve Doğanbey'deki devlet kurumlarına ait sosyal tesislere yerleştirilen depremzedeler tahliye şoku ile sarsıldı.  Karayolları Genel Müdürlüğünün Doğanbey Dinlenme Tesisleri'nde kalan depremzedeler, sosyal tesis önünde durumu alkışlarla protesto etti. Kendilerinin Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına yönlendirildiklerini ifade eden vatandaşlar, artık göçebe hayat yaşamak istemediklerini belirterek karardan dönülmesini istedi. 



"Daha 1 ay önce başka yerden taşındık"

Başkan yerden 1 ay önce taşındıklarını ifade eden depremzedeler, "Biz Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalamayız. Daha bir ay önce buraya taşındık. Burada iş bulduk, çocuklarımız okula başladı. Buraya çok alıştık" dedi.



"Çözüm bekliyoruz"

Depremzede İlkay Okçu, "Hatay'dan geldim. Ellerinde resmi bir yazı olmadan bizi çıkarmak istiyorlar. Zaten psikolojimiz bozuldu. İnsanlar buradan işe gidip geliyor. Durumumuza çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

  Haberin Videosu