GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ekim 2022 Çarşamba 09:41

İzmir'de denize sıfır satış kararları!

İzmir'in gözde tatil beldeleri Çeşme, Urla ve Seferihisar'da aralarında denize sıfır arazilerin de olduğu 14 taşınmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla satışa çıkarıldı. Taşınmazlar arasında Urla Özbek'te Tarım İl Müdürlüğü'nün kamp alanını da kapsayan 74 bin 949 metrekarelik parsel ile Seferihisar Doğanbey'deki 18 bin 207 ve Çeşme Alaçatı'daki 14 bin 126 metrekarelik yerler dikkat çekti. 

SONKALEİZMİR-Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla İzmir'in Çeşme, Urla ve Seferihisar ilçelerindeki 14 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Kararla, Türkiye genelinde 99 taşınmaz satışa çıkarılırken, İzmir'deki denize sıfır bölgeler dikkat çekti. 



Askıya çıkarılan listede Urla Özbek'teki içerisinde Tarım İl Müdürlüğü'nün kamp alanının da olduğu 74 bin 949 metrekarelik denize sıfır alan dikkat çekti. Ayrıca Çeşme Alaçatı'da 14 bin 126 metrekare, Seferihisar Doğanbey'de de 18 bin 207 mmetrekarelik taşınmazların yer aldığı görüldü. Satışlarla elde edilmesi planlanan gelir hakkında ise bilgi verilmedi. 



Resmi Gazete'de yayımlanan kararla İzmir'de satışa çıkarılan yerler şöyle: