GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Aralık 2023 Pazar 16:05

İzmir'de İsrail protestosu!

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde düzenlediği yürüyüşle İsrail'in Filistin'e olan saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan platform üyeleri ve kadın ve çocukların da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş, Türk ve Filistin bayrakları ve İsrail aleyhinde dövizler ile Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Grubun yürüyüşüne mehter takımı da eşlik etti.

Konak Meydanı'nda konuşan İSTOK Platformu dönem başkanı Gökhan Temur Filistin davasının insan olanların davası olduğunu belirterek 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Filistin'de yapılan soykırımın 65. gününü yaşadıklarını söyledi.


Katil işgalci İsrail'in Gazze ve Kudüs'te yaptığı katliamı derin keder ile izlediklerini ifade eden Temur İsrail'in amacının Gazze'yi insansızlaştırmak olduğunu belirtti.

Filistinli kardeşlerinin her zaman yanında olduklarını dile getiren Temur "Katil İsrail'i lanetlemek, her daim aklımızda fikrimizde. Mazlum coğrafyalardaki zulme bütün haklarımızın hürriyetine kavuşması duasıyla buradayız. Ey siyonist İsrail, ey ABD, ey Batılı güçler, dürüst değilsiniz. Zalimsiniz, ikiyüzlüsünüz. Politikalarınızla yeryüzünde toplumları ifsat etmek için varsınız" dedi.