GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ekim 2019 Pazartesi 18:21

İzmir'de 'Hamidiye Su' krizi! 'Zoraki' destek...

Kamu kurumlarının boykot uyguladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hamidiye Su'ya destek olma kararı, İzmir'de kriz çıkardı. Hamdiye Su alacaklarını açıklayan Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Atakan Duran'ın ilçede faaliyet gösteren Efes Ticaret ile arasındaki su sözleşmesini zoraki olarak feshettirdiği iddia edildi. Firma sahibi, "Belediye bize baskıyla fesihname imzalattı. Maddi ve manevi mağdur edildik" dedi
Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hamidiye Su'ya İzmir desteğinin arka planından kriz çıktı. Seferihisar ve Çeşme belediyelerinin ardından Hamidiye Su alacaklarını açıklayan Tire Belediyesi'ne yönelik bir iddia ortaya atıldı. Daha önce Tire Belediyesi'ne su veren firmanın yetkilisi, İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran tarafından kendilerine sözleşmenin feshedilmesi yönünde baskı yapıldığını öne sürdü. Geçen yıldan bu yana Tire Belediyesi'ne ait Gölet Restoran ve Toptepe Restoran'ın yanı sıra iki kafeterya, belediye binası ile Tire Belediyespor'a su tedarik eden Efes Ticaret'in sahibi Adem Şen, yaşananlar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.
"ONA GÖRE MAL ÜRETTİK"
Tire Belediyesi ile sözleşmelerinin yıl başına kadar sürdüğünü belirten Şen, "Belediyede görevli bir arkadaş iş yerimize gelerek sözleşme fesih kağıdını uzattı ve Başkan Atakan Duran'ın imzalamamızı istediğini iletti. Ben imzalamadan geri gönderdim. Daha sonra başka bir görevli devreye girdi. İmzalamamamız durumunda su paralarının kendi ceplerinden çıkacağını söyledi. Ben yine karşı çıktım. Ancak babam daha sonra belediye çalışanlarının zarar görmemesi için fesihnameyi imzalamış. Biz bu sözleşmeye dayanarak mal üretimi yaptık. Ona göre plan ve programımızı ayarladık. Burada mağdur edildik. Bir tarafta destek vermek için kendi ilçe halkını ve esnafını zor duruma düşürmek doğru değil" dedi.
KAÇ PARADAN ALIYORSUNUZ?
Tire Belediyesi ile birim fiyat üzerinden anlaştıklarını hatırlatan Adem Şen, "Biz, 200 cc bardak suyu 0.20 kuruştan, 0.5'lik suyu 0.425 kuruştan, 1.5'luk suyu ise 85 kuruştan belediyeye veriyorduk. Ben belediyeden Hamidiye Su ile yaptıkları fiyat anlaşmasını istedim. Bizim verdiğimizden bir kuruş yüksekse hukuki yollardan hakkımı arayacağımı söyledim. Bana fiyatla ilgili bilgi vermediler. Bu yolla bir tarafa destek olurken diğer tarafı mağdur etmek toplumu da ayrıştırır. Bir görüşe yakın olan diğer tarafta oturmasın mı? Oranın suyunu içmesin mi" diye konuştu.