GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2021 Perşembe 11:36

İzmir'de HDP binasına silahlı baskın!

HDP İzmir İl Başkanlığı baskına uğradı. Silahlı saldırgan bir kişiyi rehin aldı, binayı ateşe verdi. Saldırgan yakalanırken, rehin alınan parti çalışanı hayatını kaybetti.

Konak İlçesi, Çankaya Mahallesi'nde yer alan Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı, bir silahlı saldırgan tarafından baskına uğradı. Saat 11:00'de il başkanlığına giren saldırgan bir kişiyi rehin aldı ve binayı ateşe verdi.

İhbar üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Binanın bulunduğu cadde ve sokaklar güvenlik şeridi altına alınarak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine geldi.

Silahlı saldırganın silahından çıkan kurşunla parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Saldırgan ise polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.  

HDP'DEN AÇIKLAMA!
HDP Genel Merkezi’nin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada, “Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” denildi.

İZMİR VALİLİĞİ: 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ!
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O. G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür" denildi.

SALDIRGAN İLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER!
Saldırıyı gerçekleştiren O.G'nin Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde acil tıp teknisyeni olarak görev yaparken, 3 ay önce istifa ettiği öğrenildi. 
 

  Haberin Videosu