GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güvenlik
5 Mart 2025 Çarşamba 08:59

İzmir'de DEAŞ operasyonu...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik aralarında İzmir'in de olduğu 22 ilde düzenlenen 'Gürz-48' operasyonlarında 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, 22 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik son 2 haftadır devam eden 'Gürz-48' operasyonlarında 47 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin; DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, terör örgütüne yardım ettikleri ve örgüte finans sağladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden DEAŞ terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edildi