GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Kasım 2021 Çarşamba 15:33

İzmir'de 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yılında İzmir'de Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar 350 metrelik Atatürk posterliyle Ata'ya saygı yürüyüşü yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında bugün Ata'ya saygı yürüyüşü yapıldı. 350 metrelik Atatürk posteriyle İzmir'de Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile yurttaşlar katıldı.



TUNÇ SOYER: "YOLUMUZA IŞIK TUTUYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 10 Kasım’da Atatürk’ün armağanlarının ve başarılarının hatırlandığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Ata’mızı kaybettiğimiz bugün, onun bizlere bıraktığı emanetleri ve bu vatanın nasıl kurulduğunu bir kere daha hatırladığımız ulusal yas günümüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi başarısı, emperyalizme karşı destansı mücadelemiz Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonlanmasını ve Cumhuriyeti’mizin kuruluşunu sağladı. Atatürk, çağının çok ötesinde düşünen, sadece bu ülke ve milleti için değil insanlık için hep daha iyisini düşünen bir vizyona sahipti. Fikri üretimi ve eylemleriyle her daim dünya halklarına ilham veren bir lider oldu. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ şiarıyla sürdürdüğü politikalar, ülkemize duyulan saygının en temel sebeplerinden biridir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iki yıl kaldı. Ata’mızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın en önemli yolu, Cumhuriyetimizi demokrasi, özgürlükler ve adaletle taçlandırmaktır. Biliyorum ki bu ülkenin tüm insanlarının hayal ettiği Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu değişimi, Ata’mızın mirasından hareketle köy ve şehirlerimizdeki tüm vatandaşlarımızla, kadınlarla ve gençlerle gerçekleştireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini çok daha iyi anladığımız şu günlerde, Ata’mızın bıraktığı uygarlık mirası yolumuza ışık tutuyor."



"CUMHURİYET YAŞAYACAK"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Atatürk'ün tüm özellikleriyle bir mucize olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından ayrılanların sonu bellidir. Ne dünde ne bugünde ne de yarınlarda başka keramet aramaya, üst akıllara biat etmeye, saltanata heveslenmeye hacet yoktur. Bu yanlışlara düşenlerin halini, tıpkı bugün iktidar olanlarda gördüğümüz gibi, geçmişte de gördük. Bu heveslerin sonucu, yokluk, karanlık, adaletsizlik ve itibarsızlıktır. Ulu önderimiz, bizlere gösterdiği yol, medeniyet yoludur. Bizler onun koyduğu hedeflere yürüyen, onun manevi hatırasına sonsuza kadar sahip çıkacak, o hatıraya saygısızlık edenlere haddini bildirecek olan, cumhuriyet nesliyiz. Cumhuriyet rejimine ve demokrasiye alerjisi olan, saltanat ve hilafet düşkünü birtakım kirli zihinler Mustafa Kemal Atatürk döneminde olduğu gibi bugün de var. Biz, cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyerek bize emanet edilen vatanımızı ilim ve fennin ışığıyla aydınlatarak gelecek nesillere taşıyacağız. Devrimlerin ve cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Ektiğimiz tarlayla, ürettiğimiz fabrikayla, okuduğumuz okullarla, Türkiye’ye yeniden kazandıracağımız saygınlıkla ve milletin iktidarıyla seni anmaya devam edeceğiz."

 

 

  Haberin Videosu