GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güvenlik
30 Aralık 2019 Pazartesi 11:18

İzmir'de 71 kaçak yakalandı

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerinde yurda yasa dışı yollardan giren ve Yunan adalarına kaçmaya çalışan 71 yabancı uyruklu yakalandı. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu göçmenlerin perişan hali yürek sızlattı. Jandarma ekipleri, buz gibi havada ayakları donan küçük bir çocuğun ayaklarını fanla ısıttı.

Çeşme Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 28 Aralık günü saat 08.33'te gelen ihbar üzerine Alaçatı Mahallesi açıklarında lastik botta kaçak göçmenlerin olduğunu belirledi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu ekibi, bölgeye giderek, kaçakların içinde bulunduğu botu durdurdu. Bottaki 14 Suriye, 9 Kongo, 3 Orta Afrika, 3 Angola, 1 Filistin ve 1 Güney Afrika uyruklu toplam 31 kaçak göçmen yakalandı. Aralarında 11 kadın ve 8 çocuğun da bulunduğu kaçak göçmenler, Çeşme Limanı'na getirilip, karaya çıkarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

URLA'DA DA 40 KAÇAK GÖÇMEN

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ise Urla'da, İzmir - Çeşme Otoyolu Tatar mevkisindeki ormanlık arazide göçmenlerin olduğu bilgisine ulaştı. Bölgeye yapılan operasyonda 27'si Afganistan, 5'i Suriye, 6'sı Kongo ve 2'si de Eritre uyruklu olmak üzere 40 göçmen, yasa dışı geçiş hazırlığında yakalandı. Kimlik tespit işlemi sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Jandarma ekiplerinin, buz gibi havada ayakları donan küçük bir çocuğun ayaklarını fanla ısıtması dikkati çekti.