GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Kasım 2023 Cuma 13:53

İzmir'de 3 GES başvurusu daha!

İzmir'deki GES başvurularına yenileri eklendi. 3 firma, Aliağa ve Bergama ilçelerinde Güneş Enerji Santrali kurmak için bakanlığa başvurdu. 

SONKALEİZMİR - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na İzmir'in Aliağa ve Bergama ilçelerinde GES kurmak için 3 şirket tarafından başvuru yapıldı. 

AYNI ARAZİYE 2 FARKLI BAŞVURU!
Bayburt Grup adlı şirket, Aliağa Kalabak Mahallesi'ndeki 11,2 hektarlık arazide GES kurmak için bakanlığa başvurdu. Proje kapsamında melengeçlik vasfındaki araziye 7 bin 668 adet panel kurulması planlanıyor. ÇED süreci başlayan projenin maliyeti ise 26 milyon 913 bin TL olarak belirlendi. 

Aliağa'daki aynı parsele Özgün Yapı Sanayi şirketi tarafından da GES kurmak için başvuru yapıldı. 14 milyon 234 bin TL'lik proje kapsamında arazinin 2 hektarlık kısmında 3 bin 996 adet panel kurulması planlanıyor. 

BERGAMA'DA DA GES BAŞVURUSU!
Üçüncü GES başvurusu ise İzmir'in Bergama ilçesinde yer alıyor. AGA Enerji adlı şirket, Sağancı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 269 bin metrekarelik tarım arazisi vasfındaki arazide GES kurmak için bakanlığa başvurdu. 227 milyon TL'lik proje kapsamında 18 bin 513 adet panel, 83 inverter ile 4 adet trafo kurulması planlanıyor. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada 3 proje ile ilgili ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.