GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Nisan 2021 Perşembe 09:20

İzmir'de '128 milyar dolar nerede' pankartları indirildi

İzmir'de CHP il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları binalarına asılan "128 milyar dolar nerede" pankartları İzmir Valiliği'nin talimatı ile kaldırıldı. CHP il ve Konak ilçe binasındaki pankartlar, sokağa çıkma yasağı başladıktan sonra akşam saatlerinde toplatılırken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Fakirin, fukaranın, yetimin hakkı için sormaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

SONKALEİZMİR-CHP tarafından Merkez Bankası'nda olması gerektiği vurgulanan paraya dikkat çekmek amacıyla astırılan "128 milyar dolar nerede" pankartları İzmir'de de toplatıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısına da getirdiği pankartlar Mersin ve İstanbul'da toplatıldıktan sonra Türkiye genelinde bir pankart asma kampanyası başlatılmıştı. Bu kapsamda İzmir'de CHP il binası ve ilçe başkanlıklarına asılan "128 milyar dolar nerede" pankartları İzmir Valiliği'nin talimatı ile indirildi.

CHP İzmir İl Binası ile Konak İlçe Binası'ndaki pankartlar dün sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından akşam saatlerinde kolluk kuvvetleri eşliğinde toplatıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duruma tepki gösterdi. Yücel, "Hiç bir suç unsuru taşımayan 128 milyar Dolar nerede sorusunu içeren pankartlarımız İzmir Valiliği'nin talimatı ve kolluk kuvvetlerinin marifetiyle vinçle indiriliyor. Fakirin, fukaranın, yetimin hakkı için sormaya devam edeceğiz. 128 milyar Dolar nerede" ifadelerini kullandı.

  Haberin Videosu