GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Mart 2020 Cumartesi 18:36

İzmir Tabip Odası uyardı.. Sağlık ocaklarında malzeme sıkıntısı!

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, koronavirüse karşı mücadelede en önde olan sağlık çalışanlarının malzeme sıkıntısı ile ilgili SONKALEİZMİR'e konuştu. Yoğun bakımlarda ve hastanelerde sıkıntı olmadığının kendilerine iletildiğini belirten Obuz, "Aile sağlığı merkezleri bu mücadeleye yeteri kadar hazırlıklı değil. Sadece maske yetmiyor. Bu mücadelede önlük, eldiven ve gözlük gibi tüm gereçlerin yeterli sayıda ve kalitede olması gerekiyor. Sıkıntıları bakanlığa da iletiyoruz" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-(ÖZEL HABER)-İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, Türkiye'de 92 can kaybına neden olan ve giderek yaygınlaşan koronavirüs salgınına karşı mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarının malzeme sıkıntısı ile ilgili değerlendirmede bulundu.
SONKALEİZMİR'e konuşan Obuz, aile sağlığı merkezlerinde malzeme sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Yoğun bakımlarda ve hastanelerde gerekli malzemelerin yeterli olduğu söyleniyor. Ancak birinci basamak sağlık hizmetlerinde sıkıntı var. Bu mücadelede sadece maske takmak yetmiyor. Önlük, gözlük, eldiven gibi tüm gereçlerin yeterli sayıda olması gerek. Her hastada bu malzemelerin değişmesi gerek. Özellikle aile sağlığı merkezlerinde sıkıntı yaşandığı ile ilgili bize başvurular oluyor" dedi.
"KALİTE EKSİKLİĞİ OLABİLİYOR"
Maske eksikliği konusunda da zaman zaman kendilerine ulaşanların olduğunu dile getiren Obuz, "Birçok kurumda maske üretimleri başladı. Bunlar valilik izni ve Sağlık Bakanlığı onayıyla ilgili yerlere ulaştırılıyor. Bazı yerlerde malzeme kalitesinin de yeterli seviyede olmadığı belirtiliyor. Bu konuda bize ulaşan şikayetleri ve eskiklikleri bakanlığa iletiyoruz"  yorumunu yaptı.