GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Aralık 2020 Cuma 14:51

İzmir Tabip Odası'ndan aşı açıklaması...

Çin'den 50 milyon doz alınan koronavirüs aşısı için geri sayım başlarken, İzmir Tabip Odası'ndan sağlık çalışanları için özel talep geldi. İzmir il Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Tüm sağlık çalışanlarının herhangi bir ayırıma tutulmaksızın aşılanması gerektiğini vurgulamak isteriz" ifadeleri yer aldı

SONKALEİZMİR-İzmir Tabip Odası'nın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

"Sağlık çalışanları Covid -19  pandemisi sürecinin başından beri yaşamlarını riske atarak özveri ile sağlık hizmeti vermektedirler. 

Toplumdaki diğer bireylere göre 10-14 kat daha fazla Covid-19 hastalığına yakalanma riski olan  sağlık çalışanlarının son dönemde Covid-19 pozitifliklerinde ciddi artış gözlenmektedir.  Şu ana kadar yaklaşık 150.000 sağlık çalışanının Covid -19 hastası olduğu açıklanmıştır. 

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca etkinlik ve güvenliği kanıtlanmış bir Covid -19 aşısının gerekli incelemeler sonrasında onaylanması durumunda aşılama faaliyetlerine başlanacağını açıkladı. Aşılamada ilk olarak riskli grupların aşılanacağını, sağlık çalışanlarının da bu riskli grupta yer alacağını  ilk etapta aşılanacağını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının çok değişik kategorilerde sağlık hizmeti verdiği ülkemizde bu aşılamalar sırasında tüm sağlık çalışanlarının herhangi bir ayırıma tutulmaksızın aşılanması gerektiğini vurgulamak isteriz.

Tüm basamaklarda  kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan, muayenehanelerde hizmet veren tüm hekim ve sağlık çalışanları, İşyeri hekimliği yapan hekimler ve bu alanda görev yapan tüm sağlık çalışanları için listeler oluşturularak, programlar şimdiden yapılmalı konuyla ilgili yaşanabilecek sıkıntılar için önlem alınmalıdır.Bu konuda gereken tüm destek ve işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Pandemi mücadelesinde sağlık çalışanlarını koruyamazsak, toplum sağlığını koruyamayız. 

Konuyla ilgili geri bildirimlerinizi bekler iyi çalışmalar dileriz."