GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Şubat 2024 Çarşamba 11:01

İzmir Şehir Hastanesi'nde yemek sorunu... Doğruyol: 'Adeta lavaş arası soğan veriliyor'

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Bayraklı Şehir Hastanesi'nde personele düşük kalitede ve yetersiz yemek verildiğini söyledi. Doğruyol, sayısı az olan yemekhanelerin çalışma alanlarına uzak olduğunu, personelin uzun süre sıra beklediğini ve yeteri kadar beslenemediğini belirterek, "Sabaha kadar nöbet tutan personele yemeğin eksik verilmesi, adeta lavaş arası soğan verilmesi, ne insanidir ne de vicdanidir!" dedi. 

SONKALEİZMİR-Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir'de açılışı yapılan Şehir Hastanesi'nde sağlık personelinin yemek sorunu yaşadığını söyledi. Doğruyol, hastanedeki az sayıda yemekhanenin çalışma alanlarına uzak olduğunu, personelin uzun süre sıra beklediğini ve verilen yemeğin de yetersiz olduğunu öne sürdü. 

TUTANAK TUTULDU: "AKŞAM YEMEĞİ YETERSİZ KALDI"

Doğruyol, Şehir Hastanesi'nde yemek yetersizliği ile ilgili tutulan tutanağı da paylaştı. Tunanakta; "06.04.2024 tarihinde İzmir Şehir Hastanesi personel yemekhanesinde nöbetçi kalan personele verilen akşam yemeği yetersiz kalmış, birçok personel menüde olması gereken tavuk tantuni ve ayrandan alamamıştır. Yerine hazırlanan yemek hazır olana kadar personel yemekhanede beklemek zorunda kalmıştır. Bu yemek bile birçok personel az verilmiş ya da hiç verilememiştir" ifadeleri yer aldı. 



Doğruyol konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Devlet hastanelerinde de yemeklerin kalitesinin oldukça düşük ve yetersiz. Doyurucu olmamasından dolayı pek çok sağlık çalışanı dışarıdan yiyor.  Hatta bazı çalışanlar yemeklerini evlerinden sefer tasıyla getiriyor. Yemek sorunun çözülmesinin tek yolu, yemeklerin hastanelerin içerisindeki mutfaklarda yapılmasıdır. Yıllar önce yemek hizmetleri özelleştirilirken defalarca bunun yanlış olacağını dile getirmemize rağmen maalesef dinleyen olmamıştı. Bugün geldiğimiz noktada hemen herkes özelleştirmenin yanlış olduğunu dile getirse de maalesef hem çalışanlarımız hem de yataklı tedavi kurumlarında yatarak hizmet alan hastalarımız sağlıklı ve doyurucu yemek yiyememektedir. Dün İzmir şehir hastanesinde yaşanan yemek sıkıntısı da tüm sağlık kurumlarında yaşanan sıkıntıya sadece bir örnektir. 

(Ahmet Doğruyol)

"LAVAŞ ARASI SOĞAN VERİLMESİ NE KADAR İNSANİ?"

Bir tane maruldan 20 tane salata çıkararak personele salata verdik demek, kahvaltıya üç tane zeytin, bir tane reçel vermek, 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık personeline yemek  hizmeti verdik demek değildir. Dün İzmir şehir hastanesinde de sabaha kadar nöbet tutan personele yemeğin eksik verilmesi, adeta lavaş arası soğan verilmesi, ne insanidir? Ne de vicdanidir?Yemek hizmetleri acilen kamulaştırılmalı ve yemekler kamu eliyle hastanelerde yapılmalıdır. Hastanelerde yeterli denetiminde yapıldığına inanmadığımız için, adeta ne yediğimizi de bilmiyoruz."