GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Eylül 2024 Perşembe 20:01

İzmir Körfezi için kritik buluşma... Tugay ve Saygılı Bakan Kurum ile görüştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, balık ölümlerinin yaşandığı İzmir Körfezi'nin durumunu görüşmek üzere Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

SONKALEİZMİR-İzmir Körfezi'nin temizlenmesi için "Elim sıkılana kadar havada tutmaya devam edeceğim" diyerek hükümete çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın görüşme için aracı olurken, toplantıda İzmir Körfezi'nin kurtarılması için yapılması gerekenler ele alındı. Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’yı bakanlığımızda kabul ettik. Can çekişen İzmir Körfezi için geçtiğimiz hafta İzmir’de, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığımız önemli toplantının sonuçlarını ele aldık. Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın tespitlerini değerlendirdik. Yerel yönetimlerin bu konudaki sorumluluğunu hatırlattık.
Bilim insanlarımız, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için yerel yönetimlerimizin uygulayacağı yol haritasını çıkarıyor. Bakanlık olarak yerel yönetimlerle istişare ederken, atılması gereken adımların da takipçisi olacağız."