GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ocak 2020 Pazartesi 14:42

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden 'Corona' açıklaması

Dünyada 80 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona virüsünü taşıdığı şüphesiyle Çin'den gelen bir kişinin İzmir'de gözlem altına alınmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. İl Müdürü Mehmet Burak Öztop, "Hastamızda virüs kliniği yok. Tedbir amaçlı gözlem altında. Tetkikler 24 saat içerisinde tetkikler netleşir. Biz enfeksiyon olduğunu düşünmüyoruz. Paniğe gerek yok" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-İzmir'de Çin'den gelen bir Türk vatandaşının Corona virüs taşıdığı şüphesiyle gözlem altına alınmasının ardından İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop konuyla ilgili açıklama yaptı. Hastanın Çin'de virüsün ortaya çıktığı ve yayıldığı Wuhan eyaletine uzak bir bölgeden İstanbul aktarmalı olarak İzmir'e geldiğini dile getiren Öztop, "Bildiğimiz kadarıyla hastanın geldiği o bölgede herhangi bir virüs şüphesi yok. Tebdir amaçlı olarak hastamızı aldık. Corona virüs enfeksiyonu yüksek ateşle, ağır solunum yetmezliği ve kas ağrıları ile ortaya çıkıyor. Bizim hastamızda bu bulgular yok. Genel olarak hastamızda bu enfeksiyonu düşünmüyoruz. Doktorlarımız da bu enfeksiyonu düşünmüyor" dedi. 
PANİĞE GEREK YOK
Hasta ile ilgili bazı tetkiklerin yapılacağını ifade eden Öztop, "Bununla ilgili tetkikleri laboratuvarlarımıza gönderdik, çalışılıyor. Belli bir süreye ihtiyaç var sonuç için. Hastamız Türkiye Cumhuriyeiti vatandaşı. İki hasta yok. Biz eşini de gözlem amaçlı olarak hastanemize aldık. Klinik olarak düşünmüyoruz ama kesin tanı laboratuvar sonuçlarıyla çıkacak. Yaklaşık 24 saat içerisinde tetkikler netleşir. Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Hasta izole bir odada. Bulaşma riski olduğunu düşünmüyoruz. Hasta Tepecik Hastanesi'nde özel bir bölgede gözlem altında. Genel olarak gribal enfeksiyonlar mevsim normallerine göre fazla görülüyor. Gribal enfeksiyonlardan kaçınabilmek adına toplu yerlerden, gribal enfeksiyonlu ortamlardan uzak durulmasını öneriyoruz" diye konuştu.