GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Şubat 2020 Çarşamba 12:36

İzmir Büyükşehir lojmanlarını satıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki 400'ü aşkın lojmanını satışa çıkarıyor. İlk etapta 6 ilçede yer alan 62 kamu konutunu toplam 20 milyon 625 bin TL muhammen bedelle satışa sunan İzmir Büyükşehir, 6 hafta boyunca pey der pey satışlara devam edecek. Tamamı satılması halinde lojmanlardan yaklaşık 250 milyon TL tutarında bir kaynağın İzmir Büyükşehir kasasına gireceği ifade ediliyor.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı uzun yıllardır bürokratlarının kullanımında olan, bir kısmı da boş duran 400'ü aşkın lojmanını satışa çıkarıyor. Tadilat masrafları çok ciddi rakamlar tutan lojmanların satışı için düğmeye basıldı. İlk etapta, 6 ilçedeki 62 kamu konutu için ihaleye çıkıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Balçova ve Karabağlar ile Bornova- Erzene- Ergene, Buca- Tınaztepe, Karşıyaka- Nergiz- Aksoy- Bostanlı- Soğukkuyu- Şemikler, Konak- Göztepe- Karantina- Üçkuyular'daki 62 lojmanı için 215 bin TL ile 790 bin TL arasında muhammen (başlangıç) değerler biçildi.

PEŞ PEŞE SATILACAK
Toplam 20 milyon 625 bin TL muhammen bedelle satışa çıkan lojmanların bazılarının dolu, bazılarının ise boş olduğu bildirildi. İhalelerin, açık teklif usulüyle, 12 Mart 2020 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacağı duyuruldu.
Lojman satışlarının 6 hafta boyunca pey der pey devam edeceği belirtildi.
Tamamının satılması halinde lojmanlardan yaklaşık 250 milyon TL tutarında bir kaynağın İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasına girmesinin planlandığı ifade edildi.

İlk etapta ihaleye çıkarılan 62 konutun listesi şöyle: